Шофьор паркира колата си върху тротоар в Пловдив и го запуши от мързел

неправилно паркиране в Пловдив

Шофьор паркира по абсурден начин автомобила си, за да си спести няколко метра ходене пеш. Лъскавото возило е спряло напречно на две коли, оставили помежду си малко дистанция. Тя не е достигнала на водача на Мерцедеса, но вместо да се насочи към безплатния паркинг, който е на 15 метра разстояние – той решил да наруши правилата.

Случката се развила от северната страна на моста на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив, където се намира голям супермаркет.

„Колата е заела целия тротоар. Сега всички са се втурнали да пазаруват, минават пешеходци, автомобили – движението е натоварено. Нямаше да е толкова нагло, ако на метри не беше обособен паркинг. Май мързелът е по-силен от правилата“, коментара читател на TrafficNews, заснел случката.

По регламент паркирането на тротоари е разрешено единствено ако има отстояние от най-малко 2 метра за преминаването на пешеходци. В случая на тях остава опцията да се покатерят в зелените площи или за излязат на пътното платно, за да заобиколят Мерцедеса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ