Шофьори си скубят косите: 2,5 км опашка от камиони блокира границата край Кардам (ВИДЕО)

403802

Великденските празници започнаха и по традиция опашката от товарни автомобили преди ГКПП Йовково – Негру Вода край с. Кардам, Генерал Тошево придобива километрични размери. Стотици влекачи с товарни ремаркета, цистерни и хладилни камери престояват с дни на пътя.

Опашката вече е достигнала 2,5 километра и напомня за миналогодишния Великден, когато редицата от камиони стигна до Кардам и дори след селото в посока Генерал Тошево.

Автомобилите преминават трудно, а хора, тръгнали за Румъния се връщат, защото няма как да изпреварят голямата колона. Пътят е двулентов, а трафик от Румъния към България има, така единственото платно за движение е заето само в едната посока, каза за Про Нюз Добрич кметът на селото Кардам Георги Събев.

Все още пътят за границата не е оправен. Започната е работа по локалното движение – но работата рязко спира в тежки панели, които няма кой да премахне и така локалният път също е неизползваем.

Няма мерки за ограничаване на скоростта в селото, освен редовната камера на КАТ, която не възпира чужденците, а само местните, които знаят за нея, посочи Събев. В Кардам е бил и началникът на КАТ, имало е събрание с жители, но освен камера, друго не може да се приложи. Автомобили с румънска, украинска и полска регистрация, тирове с ремаркета преминават през селото със скорост 80-90 км.ч.

“Чакаме да стане някоя беля, да пресече пътя някое дете, тогава ще има репортажи и стачки – коментира кметът на селото. – Всеки избягва да си купи къща по главната улица, забавя се развитието на Кардам, създава се неудобство и за местния бизнес със земеделските машини”.

Последната надежда на жителите на Кардам е влизането на България в Шенген, което няма да реши проблема със скоростта, но поне ще сложи край на безкрайните иначе опашки от камиони.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ