Шапки долу! За първи път в историята – златни медали за България в кърлинга

кърлинг

Мъжкият национален отбор на България по кърлинг в състав Рето Зайлер, Божидар Момерин, Сранимир Петров, Тихомир Тодоров и треньор Николай Рунтов, спечели всички девет мача и заслужено грабна златото на Европейското първенство в група „С“, което се проведе в Дъмфриз, Шотландия родината на този спорт.

Така родните национали си осигуриха място в елитната група на старият континент.

„Момчетата са много горди от постигнатия резултат и факта, че за първи път прозвуча химнът на България на европейски шампионат. А българският трибагреник бе развят най-високо в най-големия кърлинг център в Шотландия“, разказа треньорът Николай Рунтов, предава 24 часа.

Поради липса на държавно финансиране и спонсори, българските момчета са принудени сами да осигурят екипировката си и да финансират всяко участие на отбора, който представлява България на европейски първенства и международни състезания. Поради липса на подходящи условия за развиването на вискоки спортни постижения в България, отборът е принуден да пътува, за да се подготвя в най-близките зали в Европа, които са в Будапеща и Братислава, отново с лични средства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ