Добрев изреди 7-те факта за ПП и международната престъпност, които и добрият ПР не може да излъска

добрев

Куче влачи пачки, контрабандисти, фалшиви подписи и документи са дребна балканска престъпност за останалия свят.
Милиардите долари, които ПП осигуриха на Лукойл и Газпром са международна престъпност, финансираща режима на Путин, сееща смърт и променяща картата на света.

Изброявам само факти и прилагам документи:

1. Асен Василев се вози в колата на шефа на Лукойл в почивен ден. Заедно отиват в централата на Лукойл (прилагам стенограма от изслушване на Александър Величков в парламента).

2. Непосредствено след това, Асен Василев на своя глава (без решение на МС, НС или служби) изнудва ЕК да ни разреши да продължаваме да купуваме руски петрол (самопризнанията му ги има в медийни публикации от този период).

3. Въпреки приетият от НС закон за 1 лев компенсация на горивата, той е блокиран от МС в продължение на 10 месеца от което България губи 638 милиона само за 8 от 10 месеца (прилагам официален отговор от Министерство на икономиката за загубените средства).

4. Всички предложения на ГЕРБ и ДПС за отмяна на дерогацията бяха блокирани от ПП. Денков заплашваше с оставка, ако бъдат приети и повтаряше опорките на Лукойл. (Справка – сайта на НС)

5. От 01.01.2024, благодарение на ГЕРБ, ДПС и международния натиск, България не е внесла нито един барел руски петрол, като от това не са последвали никакви вредни последствия за държавата, потребителите или работещите в рафинерията.

6. За периода от началото на войната в Украйна до края на 2023 година, ПП е финансирала само през руския петрол режима на Путин с почти 10 милиарда лева (~6% от БВП на България).

7. Благодарение на ПП продължаваме да купуваме руски газ, но през посредници с дебели надценки (няма да прилагам фактурите, които съм показвал многократно).

Това са фактите, подкрепени с документи и доказателства и никакъв ПР и лъскане на международният имидж на Денков/Василев/Петков не може да ги промени.

Пуснал съм сигнали за всичко това до компетентните органи. Ако съм пропуснал някой се надявам да се самосезира от тази публикация. За да докажем, че България е правова държава (любимата тема на ДБ), институциите трябва да преследват и международната престъпност в страната.

От Фейсбук профила на Делян Добрев, депутат от ГЕРБ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ