Гръм в bTV: Лена престъпник ли е? Да! Кирил Петков престъпник ли е? Да! Христо Иванов няма ли стаж? Да!

кирил петков, лена бориславова

Президентът Макрон явно е открил топлата вода след много време. Не знам дали Европа ще умре, но че е в криза – в криза е. Целият ЕС има завръщане към консервативна и връщане на здравия разум. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН пред bTV.

„ПП са всеядни по отношение на жаждата си за власт. Страха от войната в Украйна беше смокиновия лист, зад който искаха да се скрият“, сподели председателят на ПГ на ИТН.

Моментът, в който ПП вкараха дата за излизането на семействата на свободния пазар на тока. Ето ви долно слагачество, което не е в интерес на българските граждани. Фирмите донори на тези политици ще изкарат пари.

ПВУ планът е по-скоро вреден в момента. Парите от Европа не вдигат социалния статус на страната. Това е пропаганда. Парите от ЕС в сектор енергетика не отварят работни места, а затварят огромни места. Това е лъжа и глупава идеология, мотивирана от алчността на хората, които го правят“, обясни Йорданов.

„Ние никога не сме говорили и няма да говорим напред какво ще стане. Социолозите не са познали нищо и мога да ви го покажа с проучванията им от последните пет избори. Ще видим какво е възможно и какво не е. Ако има здрав разум, ще има разумно управление.

Но да се правим на врачки и да стъпваме на агенции, които не познават собственото си име…

Искате ли да ви изпратя последната агенция какво е дала на последните три вота? Разминаването е нечовешко. Във Франция социологията е забранена, защото се използва за пропаганда. Социологията не е авторитет. За грешен пример, аз трябва да правя предположения“, каза той.

Тошко Йорданов каза, че ИТН е готова да работи с всяка партия, но само ако целите са реалистични, а не идеологии.

Дори с ПП-ДБ, но там има двама човека, които не трябва да участват. Кирил Петков и Асен Василев не трябва да влизат в Министерски съвет. Лена си е направила фалшиво пълномощно. На нея трябва да й отнемат адвокатските права. Тя престъпник ли е? Да. Кирил Петков престъпник ли е? Да.

След фалшификациите Кирил Петков и Лена Бориславова трябва да бъдат изхвърлени от политиката.

Трябва да има някакъв морал. Не ме бутайте с тая или оная партия. Говоря за цели и проблеми, които са изправени пред тази страна, обясни той.

Той бе попитан и как ще коментира работата на служебното правителство.

„Викнете Христо Иванов и му задайте въпроса „Другарю титан на юридическата мисъл, когато ИТН ви каза, че тази власт ще бъде овладяна от това правителство, вие сляп ли бяхте, глупав ли бяхте? Защо го предложихте? Защо го гласувахте? Защо молихте Пеевски да го подкрепи?“

Поканете този титан без една минута юридически стаж и му задайте тези въпроси“, призова Тошко Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ