Столичен кмет на ДеБъ смакна гащите на Бонев и гаджетата му от „Спаси София“: Ей, леваци, не така!

трайчо трайков

„Най-големият дефект на реорганизацията на движението около НДК беше към хората в центъра, защото отношението към тях бе все едно не съществуват. Тази реорганизация не се направи дори не от днес за днес, а от днес за вчера. Дори не се разкриха истинските намерения на тази реорганизация. И се оказа, че хората – завръщайки се след Великденските празници, – се връщат в някаква друга форма на движение, не тази, с която те са свикнали и са живели толкова години наред“.

Това каза кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков в предаването „Контракоментар с Асен Генов“ по повод новата организация на движение в центъра.

„Забележете, при това има мерки, които да облекчат тази ситуация за пряко засегнатите хора, които сме ги обсъждали – и алтернативни възможности за паркиране, и промени в зоните за краткотрайно паркиране, които, обаче, останаха за неопределеното бъдеще. И хората от района останаха без абсолютно никаква алтернатива. Изведнъж те не могат да спрат пред дома си, за да качат дете или възрастен човек, изведнъж техните места за паркиране, които са си заплатили с годишен стикер за синя зона, ги няма! Коли се струпват и димят на улицата им, и всичко това са неща, за които останалите 99% от жителите на София казват „еми ще го преживеете“, обаче пък нали стана хубаво, от снимка от дрон изглежда хубаво“, възмущава се кметът от ПП-ДБ-СС.

„Но тази тотална липса на емпатия и съчувствие към хората от района ме принуди да реагирам, защото тази реорганизация за тях не е правилна“, коментира още кметът на района.

Относно мотивите, с които е направена реорганизацията „от днес за днес“, Трайков коментира, че цени смелите стъпки в политиката, но те винаги трябва да са свързани с просветителска дейност.

„Това значи да има обяснение какво те чака, какво трябва да стане, как това ще ти повлияе, и как управлението ще ти помогне“, обясни кметът. И допълни, че дискусия по темата е имало преди 4-5 години, като тогавашното ръководство на Столичната община е взела страната на гражданите и се е отказала напълно да реализира проекта. Вероятно тогава млади градски активисти са им казали „хайде бре, направете нещо хубаво, всички ви смятат за закостенели и корумпирани, като го направите това, ще сте готини“. И тогавашното ръководство на общината се опитаха да прегърнат идеята, но след анализ стана ясно, че един малък на брой хора ще имат отражение върху живота им, което много силно ще ги засегне. Трябваше да бъдат осигурени още допълнителни места за паркиране, трябваше да има места за спиране на резиденти“, обясни кметът.

Когато дойде новата администрация и новото ръководство на общината, решиха веднага да правят този проект.

„Аз им казах, вижте, момчета, нали знаете какво стана предния път? Трябва да се работи много, за да се оправи концепцията. Те ми се разсърдиха, но ме разбраха. При представянето на проекта имаше графично представяне, на което аз обясних, че имам забележки и трябва да се работи допълнително по проекта. Изведнъж три дни по-късно разбрах, че всичко било готово, като аз дори не получих възлагателните писма!“, възмути се кметът.

„Всички други писма стигат до мен, но видиш ли, точно тези не дойдоха“, допълни Трайков.

„Не ми хареса тази умишлена прикритост, тази липса на уважение и правене напук към живущите, даже почнах да си мисля за разликата между десния и левия идеологически ориентиран човек – как десният човек когато иска да кара колело – кара, а левият – кара всички останали да карат колело. За съжаление, тези светли момичета и момчета в общината и хабер си нямат как е било едно време, и ето до какви уродливи неща може да донесе тази политическа наивност“, завърши кметът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ