Покушение или вендета? Знакова фигура от ъндърграунда е пострадал при взрива в Хасково

payimage-626358

С тежки изгаряния е 45-годишен след взрив в апартамент в Хасково. Инцидентът стана рано тази сутрин в блока на улица „Видин“ №15 в квартал „Любен Каравелов“.

По неофициална информация от източници на „Марица“ пострадалият е Дмитрий Стоянов – Руснака. Той бил откаран в хасковската болница, след което е транспортиран в клиника в Пловдив с 40% изгаряния, казаха източници от полицията.

Взривът избухнал в 5,30 ч. Взривната вълна в жилището на последния 12 етаж е изкъртила всички дограми. Отломки паднали върху паркираните пред блока автомобили.

В района гъмжи от криминалисти и униформени. Полицаите извършват огледи и в момента, за да изяснят причините за експлозията. Целият вход е отцепен със заградителни линии.

По първоначална информация в жилището не е открита дрога.

Дмитрий Стоянов е от ъндърграунд средите в Хасково. Той е руски гражданин. Последно беше съден за държане на дрога през 2017 и за поръчката за палежа на колата на бившата му жена през 2019 г.

На 16-ия ден след последното влизане на Дмитрий в затвора пламна автомобилът му. Аудито беше подпалено в подземен гараж под наем на улица „Цар Самуил”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ