Убийството в Цалапица! Обвиняемият Рангел Бизюрев: При заравянето на тялото Димитър беше…

рангел бизюрев

За първи път пред съда ще застане Рангел Бизюрев, обвиняем за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Пред сградата на прокуратурата в Пловдив близките на убития и жители на Цалапица организират протест.

Гражданското недоволство ще се проведе час преди да започне същинското дело срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Едно от исканията на протестиращите е прокуратурата да промени обвинението към тях от укривателство в съучастничество в убийството на 24-годишния младеж.

За първи път днес пред съда в качеството му на свидетел ще бъде разпитан и екстрадираният у нас Рангел Бизюрев. Очаква се неговите показания да разкрият ролята на близнаците в престъплението и дали те са участвали в побоя над Димитър Малинов. За разпит са призовани и други свидетели.

През март съдът остави Рангел Бизюрев в ареста. След 4-часов разпит Бизюрев сподели важни детайли по убийството на 24-годишния Димитър. Имало е уговорена среща между Димитър и Рангел с цел разговор, но вместо това е имало побой. Рангел е нанесъл четири удара в торса и в ребрата на Димитър.

Рангел е разказал пред разследващите, че при заравянето на тялото Димитър е бил вече мъртъв. Също така той е признал, че е действал сам в побоя без участието на близнаците Борислав и Валентин Динкови, предава БТВ.

След разпита стана ясно, че има разминавания в показанията на Бизюрев и на един от близнаците, задържани за съучастничество или укривателство – Борислав Динков.

„Надяваме се съдията да разпореди да бъде направен, защото мястото, което сочат те, не е мястото, което посочват камерите“, каза Атанаска Бакалова.

Близките на Митко и жители на Цалапица ще излязат на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив преди началото на делото днес, на което ще бъде изсушан Рангел Бизюрев. Процесът трябва да започне по същество, след като беше отложен три пъти, беше сменен и съдията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ