Стъжни му се! Ето какво го чака бизнесмена Бонзов, с чийто пистолет детето на Божанков простреля друго

явор божанков

На собственика на пистолета, с който синът на кандидата за депутат Явор Божанков простреля 12-годишно момиченце, ще бъде повдигнато обвинение. Това ще се случи днес, като от Районна прокуратура във Велико Търново не уточняват часа, предаде Агенция Фокус.

Според източници на агенцията Димитър Бонзов (собственикът на оръжието) трябва да се яви в полицията в следобедните часове. Там ще му бъдат снети обяснения, отпечатъци и ще бъде определена мярка за неотклонение.

Инцидентът се случи в неделя следобед. По време на тържество за рожден ден в частна къща в Арбанаси 11-годишно момче простреля със законно притежаван револвер „Смит енд Уесън“ 357 магнум 12-годишно момиче, което му е роднина.

Раненото дете е в добро състояние. Кракът ѝ бе опериран в областната болница във Велико Търново, след което тя бе транспортирана в университетска столична болница за последващо лечение.

Разследването по случая се води от Районна прокуратура-Велико Търново. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто.

Родителите на пострадалото дете, както и на това, което е стреляло, няма да носят съдебна отговорност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ