Мистериозното убийство в Новачене: Кметът с потресаващи разкрития за живота на убиеца и жертвата

кмет новачене

Криминалисти обследват местопрестъплението в село Новачене. Намерени са буквално частици, които са силно обгорели, трудно може да се вземе ДНК от тях. Това каза за „Фокус“ кметът на село Новачене – Катя Петрова по повод мистериозното убийство.

Петрова разказа подробности пред медията, публикуваме думите й без редакторска намеса:

Нападателят е глухоням българин (Огнян Василев Наков) на 76 години, а убитият е от ромски произход (Кънчо Илиев Сираков) на 58 години. Двамата поддържаха приятелски отношения, познаваме ги в селото. Огнян говореше с апаратче, всичко разбираше, но беше глух, има имот в селото, който използваше като вила, но условията са потресаващи – няма ток, няма санитарен възел. В същите условия живееше и Кънчо, меко казано къща бе неговото място. Той има и деца, които обаче живеят в Златоград. Кънчо носеше често торбите от магазина на Огнян. Сигналът, че Кънчо е изчезнал, бе подаден от братовчедка му. Когато отидохме на място, видяхме, че имаше бири, сигурно е имало някакво спречкване. Кънчо често изхвърляше боклука на магазините за едно пиене. Има близки, но живееше сам. Не беше злонамерен, но се случваше да е конфликтен, когато пиеше. Децата го шамаросваха, защото обичаше да дразни.

От МВР съобщиха, че вчера за общодържавно издирване е обявен 57-годишен мъж от село Новачене, за когото било заявено, че е в неизвестност от няколко дни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ