Не е за вярване! Излезе наяве 4-ти замесен в убийството на Митко от Цалапица: 18-г Атанас Гунчев

атанас гунчев

Обвиненият в лично укривателство Борислав Динков уговорил тийнейджър от Цалапица да гледа дали няма да дойде някой, докато той и Рангел Бизюрев товарят тялото на пребития Димитър Малинов в кола. Близнакът извикал 18- годишния Атанас Гунчев от центъра на селото и му казал да стои на пост, за да може да даде сигнал, ако се появят свидетели.

Днес Районният съд в Пловдив разпита Гунчев, който първоначално разказа по-различна версия за случилото се на 20 юли м.г. Той обясни, че е бил извикан на улица в Цалапица от Борислав, който дошъл с колата си. Казали си нещо, след което Динков го изгонил. По-късно същата вечер излезли отново и Борислав казал на Атанас, че Рангел е ударил Митко и той паднал на земята, но дотам. Магистратите откриха противоречия между казаното днес и предишните показания на тийнейджъра, затова и прочетоха стария му разпит, пише 24 часа.

След като Борислав по спешност извикал Атанас на въпросната улица, го питал дали е видял някого по пътя. Той казал „не“ и получил инструкции да съобщи, ако забележи хора. Колата на Динков идвала откъм къщата на Димитър Малинов. Вътре имало още един пътник, но Гунчев не видял кой е.

„Паркира малко по-надолу. Там има нещо като храсти. Борислав слезе, отиде към задната страна, отвори другата врата, после и багажника“, казал пред разследващите Атанас. Момчето чуло шум от стъпкани клони, обърнало се леко и видяло как Динков и по-висока фигура качват нещо в колата. След като затворили багажника, Борислав му казал да се маха.

В малките часове на следващия ден близнакът действително му се обадил и двамата излезли. Първо си говорили общи приказки, но после Динков признал за случилото се с Димитър. „Каза ми: Нака, стана беля, не казвай на никой. Рангел удари тукат на Митко и го приспа“, разказал Атанас. Борислав твърдял, че Малинов бил в безсъзнание. Тогава тийнейджърът си дал сметка, че е наблюдавал качването на тялото.

По-късно Динков дори признал пред Гунчев, че са заровили Митко. Говорил му и за изваждане на паспорти и ходене в чужбина. На 25 юли, когато вече много хора знаели за изчезването на Димитър и го търсели, Атанас предложил на приятеля си да каже какво е станало, защото все пак виновният е Рангел.

Самият Гунчев не отишъл в полицията, защото се страхувал. Макар близнаците Динкови вече да не били в Цалапица, Рангел се укривал и можел да му направи нещо. При всички свои показания Атанас е говорил единствено за Борислав, без да намесва брат му Валентин.

Младежът разказа и за предишно скарване между Борислав Динков и Димитър Малинов. Няколко месеца по-рано между двамата имало скандал за момиче на име Яница, която била братовчедка на Гунчев. За това говори пред магистратите и Стилян Дзивков, който станал свидетел на спора. Близнакът крещял на Митко, но всичко приключило бързо.

Съдът не успя да разпита всички свидетели и вещи лица днес. Процесът беше отложен за 8 юли.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ