Скандално! Кирил Петков накарал шофьора на НСО да наруши правилата, бързал за предизборна среща

payimage-626776

Кирил Петков закъснявал за предизборна среща и накарал шофьора да кара с превишена скорост. Това пише Епицентър.бг за причините на тежката катастрофа с кола на съпредседателя на ПП, която причини смъртта на един човек, а други са пострадали и с опасност за живота.

Както вече написахме, катастрофата е станала в 17:30 ч. в четвъртък на с. Аксаково, а от 18.00 часа Петков е имал среща във Варна, където са го чакали цялото ръководство на Промянята.

Петков, придружен от пиара си Найо Тицин, е закъснявал за срещата и е принудил шофьора да натисне педала на газта до 120 км. в участък с разрешени 60 км!

Колата на НСО е била засечена от автомобил, идващ от път без предимство, и заради високата скорост шофьорът на НСО не е могъл да избегне удара.

От зверския удар е загинал водачът на автомобила, шофьорът на НСО е откаран в болница, както и спътницата на загиналия водач, която е с опасност за живота.

Както е известно, в такива случаи само охраняваното лице може да накара шьофьор на НСО да направи нарушение на пътя.

В чл. 14 ал.(1 ), т. 4 от Законодателство за НСО изрично е записано: За осъществяване на функциите по чл. 13 и в пределите на своята компетентност Националната служба за охрана:

3. осигурява специализиран транспорт;

4. при необходимост организира съпровождане, пилотиране или ескорт на транспортните средства на охраняваните лица при спазване изискванията на Закона за движението по пътищата.

По този повод Борислав Цеков коментира: „Да позволиш на НСО да те вози със 120 км/ч при разрешени 60 км/ч, е съучастие. Бил съм охраняван известно време през 2004-2005 г. от НСО в режим 24-часова охрана.

И зная, че подобни тежки нарушения са възможни, само ако охраняваното лице изрично изисква от служителите на НСО да бързат за някъде.

Така че, не оправдавам по никакъв начин Киро за трагичния инцидент днес, при който загинаха хора. Бог да ги прости!“

Самият Кирил Петков е бил превозван от кола на НСО по силата на Чл. 21. (1) Специализиран транспорт в мирно време се осигурява на 2. лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател – до 4 години след освобождаването им от длъжност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ