Нанков: Международен ден на спорта е! Един от най-добрите хандбалисти е в нашата листа

payimage-501358

„Международен ден на спорта е. Щастлив съм, че в нашата листа имаме истински международен спортен човек, един от най-добрите хандбалисти днес. Виктор Симеонов е роден в Ловеч. Израснал в спортна фамилия, внук на известния ловешкия спортист и деятел Виктор Симеонов-Сома, легенда на ловешкия спорт и българския хандбал. И баща му, и чичо му са национални състезатели“, написа във Фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС в региона Николай Нанков.

„Виктор играе във всички национални отбори на България – юноши, младежи и мъже. През 2021 година е определен за старши треньор на Младежкия национален отбор, който играе на две Европейски първенства. За първи път от над 30 години извежда отбора на „Осъм“ Ловеч в Европейските клубни турнири. През 2022 г. като треньор с юношите на ловешкия тим постига историческа победа над Пари Сен Жермен на международен турнир в Сърбия.

В момента той е и активен състезател, и паралелно с това тренира близо 100 деца в Ловеч“, добавя Нанков като честити празника:

„Честит празник, Вики! Честит празник на всички спортисти и спортни деятели!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ