Настръхващи детайли за зловещото убийство в Новачене: В огнище са намерени над 20 костици

payimage-626972

Съдебната палата провежда брифинг за разкритото убийство, извършено по особено жесток начин, в района на с. Новачене, общ. Ботевград.

В брифинга участват административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова, директорът на ОД МВР-София старши комисар Тихомир Ценов и главен инспектор Михаил Наумов, началник на сектор „Престъпления срещу личността“ в ГДНП.

„Убит е мъж с инициали К.С от село Новачене. Извършителят е 77-годишен мъж, който има записано друго криминално деяние от миналата годината. Двамата са се познавали и често са употребявали алкохол заедно. Убитият е живеел сам. Самото убийство е извършено в отдалечена къща, в края на селото. В двора на къщата е намерено огнище, а в пепелта са открити и иззети над 20 костици с различна форма и размер. Къщата е била обрасла с буйна растителност. Околко къщата са намерени още множество обгорели части от убития. Намерена е и брадва, по която е имало кръв, за която е установено, че принадлежи на жертвата. Съдебномедицинската експертиза посочва, че костите са човешки и принадлежат на К.С. В хода на разследването са извършени четири огледа, разпитани са над 10 свидетели. Работата по случая продължава. Очаква се задържането под стража на извършителя на това зловещо деяние“, това административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова.

„Сигналът за изчезналия мъж е от 12 май. Той е подаден от мъж, който казва, че от 10 май няма връзка с баща си. Лицето е обявено за общодържавно издирване веднага. Хора от селото забелязали, че в деня на убийството, имало огромен огън в селото, във въпросната къща, и така започва разследване. В хода на процесуално-следствените действия в двора на къщата е установено огнище, което беше внимателно почистено, а до него беше открита брадвата. Това тежко престъпление е разкрито в рамките на един ден благодарение на бързата и адекватна работа на МВР“. Това обяви директорът на ОД МВР-София старши комисар Тихомир Ценов.

Мотивът според разследващите е скандал между двамата заради часовник, собственост на обвиняемия. Прокуратурата ще поиска задържане под стража на мъжа, на когото е повдигнато обвинение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ