,,Бит и влачен по коридорите на полицията“: Изчезна един от задържаните за контрабандната афера

171595287554237

Операторът на инсталацията за пречистването на горива от нефтопродукти, съдържащи вода, който е бил арестуван на работното си място в частното пристанище „Европа” в Бургас, е изчезнал и няма връзка с него. Става дума за Иван Долапчиев, който е товарел цистерна от инсталацията, заснета в кадъра. Той е сред 11-те човека, арестувани вчера сутрин при операцията на ОДМВР-Бургас, Агенция „Митници” и НАП, проведена след сигнал за наличие и търговия с контрабандни горива с неплатен акциз.

„От моята фирма са арестувани 10 души – все мои служители. Сред тях е бил и съпругът на моя служителка – Кирил Кънев. Той случайно е попаднал на неточното място. Кънев е видял с очите си как Иван Долапчиев е бит и е влачен по коридорите на полицията, но сега за него няма данни къде се намира”, заяви по телефона собственикът на порт „Европа” Николай Филипов. Вестта за акцията в пристанището му го е заварила в Турция. Утре той се прибира в Бургас и обеща да даде пресконференция, предава Флагман.

По твърдения от полицията, Долапчиев би трябвало да е освободен заедно с останалите 10 души. Но според близките му, неговото състояние е толкова тежко, че не може да напусне нара си. Единадесетият арестуван е бил шофьор от фирма, държаща бензиностанции. Филипов е категоричен, че може с документи да докаже, че няма никаква контрабанда на горива и цялата търговска дейност на територията на порта е била законосъобразна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ