Президентът на КНСБ попари българите: Бедните се увеличават тази зима! Поскъпването на живота изяде високите заплати…

Пари пенсии

Увеличението на цената на природния газ от началото на годината с около 30% вече се оказва влияние върху цената на всички стоки и услуги. Очаквам ръст на издръжката на живота, тя да достигне за 4-членно домакинство 2400 лева. Това заяви пред Би Ти Ви президентът на КНСБ Пламен Димитров на въпрос за поскъпването на природния газ.

„Ако работят двама души в семейството и имат две деца, те трябва да получават чисто по 1200 лева всеки, за да се издържат. Сметките показват, че 75-80% от населението е под този праг“, добави той.

„Енергийно бедните хора ще станат повече тази зима. Около 24 лева ще се увеличи разходът за парно на една гарсониера на месец. Досега тя беше 150 лева, сега трябва да прибавим поне още 24 лева“, алармира Пламен Димитров.

„Бизнесът трябва да се готви да даде увеличение от поне 20% на всички доходи под 1000 лева, тъй като последното увеличение на доходите вече беше изядено от поскъпналия живот“, добави лидерът на КНСБ.

„Имаме предложение да се усъвършенства плоският данък. Да има необлагаем минимум, което значи едни 510 лева, които представляват минималната заплата, да бъдат приспадани от възнаграждението и тогава да се изчислява плоският данък. В този си вид плоският данък вече вреди“, алармира експертът.


One comment

  • Валентин

    25.09.2018 at 11:38

    Злобата и завистта са едни от най-лошите черти на човека, а тук ги виждаме в изобилие

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ