Готвят нови жестоки санкции за всички шофьори! Златният талон става навалиден, а при три нарушения следва…

Кат полиция

Драстични промени в Закона за движение по пътищата обмисля работната група в Министерство на транспорта. Те са насочени, както към младите водачи, така и към опасните шофьори. В закона се изписват седем нарушения и ако водач направо три от тях в рамките на две години, ще губи правоспособността си и контролни точки, след което трябва да извърви цялата процедура по възстановяването им.

Има и идея да бъде премахнат т.нар. златен талон и всички привилегии, които той предоставя, пише „Флагман“.

Втората група шофьори, към която са насочени промените, са водачите без опит. Едва след като минат изпитателния период с придружител, те ще получават книжка.

Дори и след като вземат книжка, следващите години поведението им на пътя ще бъде следено изкъсо. Промените ще важат за всички шофьори, без значение дали са на 18 или 60 г. В закона са разписани и промени в определението пешеходна пътека, както и че задължително трябва да е маркирана и сигнализирана.

С тях ще се променят текстове, въведени от преди двадесет години, че продължението на тротоара е пешеходна пътека. Скоро пешеходците вече няма да са с предимство.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ