Внимание: Над България е надвиснал тежък вирус, поваля за часове! Дете натръшка цяла фамилия след като…

Болница

Тежък вирус поваля за часове в Пернишко, алармираха лични лекари. Той е с обилно повръщане, разстройство и температура.

„Заразяването става само няколко часа след контакт с болен. Обикновено започва със силен дискомфорт в стомаха, който води до повръщане и разстройство. Вдига се и температура, която не е висока, но пък е придружена с треска и болки в мускулите“, обясниха медици.

Така само за ден 5 човека от една фамилия станали жертва на вируса. Те имали семейно тържество и първоначално решили, че става въпрос за хранително натравяне, съобщава Струма БГ.

„Оказа се, че всъщност вирусът е донесен от детето, което ходи на детска градина. Самото то не беше болно и затова решихме, че проблемът е в храната. След посещение при лекар обаче стана ясно, че се касае за вирус“, обясниха потърпевшите.

Според лекарите заболяването отшумявало за 2-3 дни и рядко водело до усложнения. Най-честото лечение, което се предписвало, е с хапчета за потискане на гаденето и лекарства срещу разстройство.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ