Огромно напрежение ескалира в Русе: Ромските махали се въоръжават с брадви, ятагани и лопати…

роми русе
След като група мотористи и хора с джипове нахлуха в махалите „Тракцията“ и „Селеметя“ в Русе снощи, където живеят близките на убиеца на Виктория Маринова, местните не искаха да се приберат по домовете си и се притесняваха от саморазправа. Ромите се въоръжиха с брадви, ятагани и лопати. Те заявиха, че няма да се приберат, докато не са сигурни за безопасността си и призоваха полицията да ги защитава, съобщава bTV.

Минути преди полунощ, по улиците все още имаше хора.

„Дойдоха мотористи тук в целия квартал, по принцип исках само да снимам моторите, обичам моторите и искам да ги снимам. Един моторист дойде срещу мен и вика, защо ме снимаш и ме нападнаха ей тъй. Те ми хванаха телефона и го счупиха“, каза един от жителите на махалата.

По думите на хората е имало заплахи от страна на мотористите, но до сблъсъци не се е стигнало.

„Докато спим щели да ни запалят къщите, децата и щели да направят капан. Искат да ни убият“, каза друг жител на квартала.

Полицейски патрули и служители на жандармерията са и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ