Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО! Купищата евро и долари в печатницата за ментета в Слънчев бряг!

печатница4

От пресцентъра на МВР разпространиха зрелищни снимки и видео от разкриването на нелегална печатница за долари и евро в подземен етаж на хотел „Кантилена“ в Сл. бряг.

Операцията по разкриването е на спецпрокуратурата и ГДБОП със съдействието на Европол и американските тайни служби за охрана на президента и на долара Сикрет Сървис.Това стана ясно на съвместна пресконференция, в която участваха шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев и гл. комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП-МВР.

„Разкрита е най-голямата печатница за неистинни парични знаци в последните 11 години“, каза на Иван Гешев. „За последните 3 дни не сме правили исторически анализ, може и да е най-голямата печатница в последните 20-30 години. Намерени са в различна степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски долара“.Заместникът на ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров допълни, че са претърсени над 30 адреса, на които са открити фалшивите парични знаци. 

Наблюдаващият прокурор Евгения Деянова посочи, че престъпната група е била разкрита на 20 октомври, задържани са четирима души. Утре ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане. Те са задържани в момент на произодството на фалшивите банкноти, които са с много високо качество. „Банкнотите са с индикатив, който до момента не е бил правен и намиран. Това означава, че всички елементи на защита, вкл. воден знак, светещи линии, ги имат и тези банкноти от по 500 евро, 100 евро“, разкри Евгения Деянова.

Главен комисар Спиридонов допълни, че групата се разработва от януари тази година. „Две от задържаните лица са контингент тази линия от доста години, имат досъдебни производства. Те взимаха предохранителни мерки, като срещу тях са използвани всички специални разузнавателни средства. Самите обекти си мислеха, че се крият, действията им бяха такива“, каза Спиридонов и подхвърли, че по този случай може да се напише цяла книга. „Проблемът е, че в този момент не можем да кажем много неща“, съжали той.

Той благодари на всички служители по линия на фалшификациите за това, че „си свършиха оперативната работа както трябва. „Специални благодарности на Европол и Сикрет Сървис – за такава голяма печатница няма как да се справим сами, благодаря им за всичко“, каза шефът на ГДБОП.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ