Жестока катастрофа на „пътят на смъртта“! Челен сблъсък между две коли взе две жертви…

Линейка

Нови две жертви взе „пътят на смъртта” Русе – Бяла в нощта срещу понеделник, съобщи шефът на КАТ в дунавския град комисар Михаил Манов. Около 21 часа и 33 минути в неделната вечер, „БМВ“ със софийска регистрация, управлявано от 43-годишен мъж, пътуващо към Русе, напуснало своята лента и се ударило челно в идващия отсреща „Мерцедес”, със силистренска регистрация, шофиран от 22-годишен водач.

От жестокия удар и двамата шофьори са загинали на мястото, а пътникът в „Мерцедеса” е леко ранен – с травма на гръдния кош. Трагедията се разиграла около Деветия километър пред Русе, който дълги години бе вилна зона.

Според Манов, причина за тежката катастрофа е несъобразената скорост, с която е управлявано БМВ-то, както фактът, че загиналият водач не се е съобразил с релефа на терена. Трагедията се е разиграла на участък с ограничение на скоростта от 60 км/ч, при сух път и отлична видимост.

„Мястото на катастрофата е с висока концентрация на ПТП. От шест участъка с най-много катастрофи пет на пътя Русе – Бяла, а този е един от тях. От началото на годината до сега на „пътя на смъртта” са загинали 14 души, толкова са били те и миналата година до момента”, уточни Манов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ