Нинова отсече: Аз съм алтернативата на Борисов! Ако БСП беше на власт щеше да е…

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

Аз съм алтернативата на Бойко Борисов в областта на политиките. Така отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос иска ли да бъде министър-председател.

Червената лидерка коментира и искането на прокуратурата за снемането на депутатския имунитет на Елена Йончева, като нарече странни обвиненията за пране на пари.

Според нея Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция свързани с трасето на пътя, където стана катастрофата край Своге и попита защо властите са проспали тази цялата документация.

Нинова попита още как строители ще попречат на депутати от БСП да влизат в НС във връзка с искането на социалистическата партия да се направят проверки за строителството на пътища и допълни, че Строителната камара е поставила искането да не се извършват такива проверки.

На въпроса, дали Елена Йончева да бъде номинирана за евродепутат, в предаването „Седмицата“ по Дарик радио Нинова каза, че е рано за подобен разговор.

Пактът за миграция на ООН бе също тема на разговора. Нинова посочи, че в него има текстове, които категорично не могат да бъдат приети. И като пример даде заложеното в документа, че се изравняват статутите на имигрантите бягащи от войни и икономическите имигранти.

Нинова критикува промените в местни данъци за автомобилите и посочи, че е посъветвала кметовете на БСП да се придържат към най-ниските ставки за данъците.

„Ако управляваше БСП, щеше да е различно: финансирането да върви с промяна в моделите“, категорична бе Нинова.

„Не просто наливане на пари, а даване на пари с ефект, който да стигне до хората“, допълни тя.

Корнелия Нинова каза още, че до края на годината ще тръгне и телевизията на БСП.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ