Проф. Михаил Константинов с взривяващ коментар след оставката на Валери Симеонов

Валери Симеонов1

„От един месец се говори за тази оставка. Има едни норми на говорене, които в случая бяха нарушени. Обществото не прие този език, който г-н Симеонов използва, затова подаде оставка“. Това заяви политическият анализатор и математик проф. Михаил Константинов.

„Тези протести, които бяха в продължение на 26 дни очевидно представляват натиск. Това, че решението е негово, е ясно. Никой не може да решава вместо даден човек. Натиск, че има, това е очевидно.

Ще продължат ли протестите на майките си е тяхна работа. Щом смятат, че е необходимо, нека да протестират. Аз на тяхно място бих настоявал тези предложения, които има за допълнително финансиране, да станат част от законодателството и да се приемат, това също е много важно“, отбеляза политическият анализатор.

„Всеки, който протестира по демократичен начин, е добре дошъл, България е демократична държава. Всеки може да протестира, без да нарушава правата на другите хора“, категоричен бе проф. Константинов.

„Редно е част от напрежението да отпадне. Виждаме, че има различни групи, които имат различни цели, така че не знаем какво ще се случи. Всеки има право да протестира за каквото иска, стига да не нарушава закона.

До колкото разбирам е редно т.н. „малка коалиция“ или коалицията на „Обединените патриоти“ да реши този проблем вътре. Предполагам, че тяхното предложение ще бъде възприето. Конкретна имена не мога да ви кажа“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ