Министър Росен Желязков: Склонен съм да приема оставките на ръководството на БДЖ

Росен Желязков

Скандалите около БДЖ, инцидента в Кресненското дефиле и падналия скален къс на жп релсите и оставките на шефовете на железниците коментира пред бТВ министърът на транспорта Росен Желязков.

Падането на скален къс е станало вследствие пукнатини и това е тлеело дълго време. Това обясни той за инцидента с влака в Кресненското дефиле.

Както ПИК съобщи, осем души пострадаха при инцидента. В болница без опасност за живота остават трима – помощник-машинистът, който е с комоцио, началник влака и един от пътниците, които имат разкъсани рани.

120 км критични жп участъци има в България. Охранители обхождат тези участъци. Когато констатират такова нещо, има сигнализация, която се подава на идващия влак, обясни министърът на транспорта Росен Желязков, който показа карта на участъците.

Всяка пролет алпинисти обикалят тези места и предлагат дали да има обрушване. Има мерки, които са свързани със замрежаване и с плъзгачи. Тази огромна скална маса горе работи, заяви Желязков.

Другата седмица излиза одита за БДЖ и съм склонен да приема оставките, подадени от ръководните кадри там, коментира Желязков.

Както ПИК съобщи, тримата членове на съвета на директорите на БДЖ подадоха оставка на 7 ноември. Подалите оставка са председателят на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, главният изпълнителен директор Владимир Владимиров и финасистът на железопътната компания Филип Алексиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ