Извратения убиец от Бяла черква тропал вратите на много бабички, захапал болна старица на легло

1544509714-bee2

Жената, намерила трупа на 70-годишната баба Петра в село Бяла черква, разказа пред bTV за ужасяващата случка. С нея беше и дъщеря ѝ, която се прибрала от Германия и която сега не смее да си тръгне от страх за майка си.

„Когато дойдох, едно коте излизаше от стаята“, разказа възрастната жена. Тя се учудила се, защото баба Петра мразила котките. „Погледнах тялото и така. Аз не я доближих, защото ме е страх“.

Просто не знам как ще се върна, като тя е самичка. Има много сами жени тук“, каза дъщерята. Майка ѝ пък призна, че вече не може да яде и да спи от страх.

18-годишният Димитър от селото беше арестуван за зверското изнасилване и убийството на 70-годишната Петра. От разказите на хора в селото, той се опитвал да влезе в поне още няколко къщи. Първият му опит бил на 25 ноември. В селото 120 души живеят сами.

„Не съм спокойна, като съм видяла жената. И мен така ще ме оправят. Не спя, страх ме е. Спя в комшиите. Чух звук като кърти вратата да влезе“, разказа уплашена жена от Бяла черква.

Други разказаха, че Димитър тропал и по вратата на майка с две деца.

„Посегнал на леля Гинка. Телевизора е грабнал, опитвал се е да си играе с бабата. Ухапал я зверски, болна е, сама живее“, разказа мъж.

При първия му опит за нахлуване в дома на самотна жена се завързала схватка. Самата тя разказа, че го разпознала по пръстена. Имал качулка, двамата се сборичкали, а пръстенът му паднал. „От сутрин до вечер заключена стоя вътре. Страх ме е. Това е невъзможна работа“, заяви потърпевшата.

Заместник-директорът на ОДМВР-Велико Търново комисар Христо Христов обясни: „Лицето е на 18 години, навършени съвсем скоро. Известен е на полицията, но не е криминално проявен. Нямаме някакви конкретни сигнали спрямо него, за които да са образувани преписки и досъдебни производства“.

Веднъж на Димитър му бил съставен предупредителен протокол. В селото всички го знаят като човека, който продава наркотици. „Има данни, че е използвал наркотици“, потвърди Христов.

Хората от селото настояха Димитър да влезе за дълго време в затвора. Всички признават, че са изключително уплашени.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ