Пълен цирк в съда! Банев извади невероятен довод за невинността си (Снимки)

01

Бизнесменът Николай Банев определи разследването срещу него, съпругата му Евгения и майка му като селска вечеринка. И отрече възможността в международна банка, която е на борсата в Лондон, да може някой да вкара 600 милиона евро – изпрани пари. Всичко това Банев определи като пълен смях.

А на въпроса защо се е стигнало до тук, той препрати журналистите да потърсят отговор от властта. В този час Спецапелативният съд решава дали да го пусне от ареста заедно с Евгения Банева, информира Канал 3.

Служители на “Съдебна охрана” изгониха от заседателната зала в Спецапелативния съд журналистите, дошли да снимат бизнесмена и съпругата му.

Към делото се приобщава нов том стана ясно минути след началото на заседанието. Заседанието ще продължи в 13 часа, защото Баневи поискаха да се запознаят с нови 230 листа.

Припомняме, че двамата бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура миналия четвъртък. Още тогава пред магистратите Евгения Банева поиска да бъде пусната под домашен арест, за да гледа трите си деца. Семейство Баневи са обвинени за 7 престъпления. Според прокуратурата от 2005 г. досега те са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и са изпрали повече от 1 млрд. лв. Майката на Николай Банев – Мария вчера също беше привлечена като обвиняема, но беше пусната на свобода срещу гаранция от 10 000 лева. 77-годишната жена ще отговаря за участие в организирана престъпна група.

Снимки: „Канал 3“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ