„Господари на ефира“ и Халваджиян напускат Нова телевизия, ето къде се местят

господари

„Господари на ефира“ и всички предавания на братята Магърдич и Джуди Халваджиян напускат Нова телевизия, съобщават колегите от ПИК позовавайки се на свои източници в медията.

Маститите продуценти, които в последните години правят най-скъпите продукции близо 10 млн. лв. годишно, не са подновили договора си с медията. Причината е, че паралелно преговарят и с конкурентната Би Ти Ви, откъдето имали неустоима оферта и било твърде вероятно да се преместят там още от началото на пролетния тв сезон.

Новината, която ще предизвика същински трус в ефира и ще поднови войната между двете телевизии, бе потвърдена неофициално и от служители на Халваджиян. Те разкриха, че изненадващо са били пуснати в платен отпуск чак до края на януари. Дотогава нямало да се снимат епизоди на „Господари на ефира“, като обяснението на продуцентите било, че ще има нова визия и рестарт на продукцията.

Телевизионери обаче разкриха, че има и доста по-дълбока цел на преместването на хитовите продукции на братята Халваджиян в Би Ти Ви – да се свали цената на Нова телевизия.

Припомняме, че Комисия за защита на конкуренцията спря през септември сделката за продажбата на „Нова броудкастинг груп“ на чешкия милиардер Петър Келнер. Делото за обжалването е насрочено за март 2019 г., показва справка в регистъра на Върховния административен съд.

ПИК са потърсили за информация и продуцентите на „Господари на ефира“, но нито те, нито някой от екипа им отговаря на мобилните си телефони. Шефката в Нова тв Силва Зурлева също не бе открита за коментар.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ