Касапинът от хотел „Рила“ втрещи съда: Радвам се, че убих Златена, тя беше демон!

1545063353-29511821-869511243220564-2303403860433696265-n

Служители на Съдебна охрана доведоха в Софийски градски съд 37-годишният Димитър Ръжев, който уби по изключително жесток начин в понеделник сутринта 24-годината Златена в хотел в центъра на София. Днес Ръжев дойде в съда окован с белезници.

Припомнямя ви, че Ангел Бандъков от Криминална полиция – СДВР вчера разкри, че убийството на Златена е извършено по особено жесток начин.

Пред съдията Ръжев заяви, че е приел доста алкохол, взимал е хапчета, шмъркал е, но въпреки това е има спомени за случилото се. „Сега каквото Господ реши“, допълни той, предава „Новини БГ“.

От вещите лица стана ясно, че той има доказана шизофрения, отключила се още в детските му години, за което е бил лекуван многократно. Те обясниха, че Димитър Ръжев е разказал спокойно какво е извършил, но е използвал доста заучени фрази.

Прокуратурата настоя да се изясни какво е точно психичното състояние на обвиняемия, за да стане ясно може ли той да носи отговорност, симулира ли.

От Прокуратурата обясниха, че на база събраните доказателства Ръжев е извършител на убийството. Това се доказва от събраните свидетелски показания, както и от останалите следи по тялото на жертвата. С вилица, той е пробол окото ѝ, като преди това жертвата е починала от задушаване и следствие на мозъчно черепна травма.

Прокуратурата настоя той да бъде настанен в психиатричната клиника в Ловеч. В отговор на това Ръжев каза: „Нямам проблем, каквото дойде“.

Съдът определи обвиняемият Ръжев да бъде настанен в болницата в град Ловеч, за да бъде установено неговото психиатрично състояние.

„Радвам се, че я убих“, каза без капка угризение 37-годишният Димитър Ръжев. След безцеремонното признание в съда той обясни на журналистите, че Златена била демонът, която подала „ябълката на жена му, а тя от своя страна на него“. Пак от обяснянията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне. „Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея“, добави той. Попитан – вярно ли е, че упражнявал домашно насилие над съпругата си, Ръжев отговори: „Не, само съм я удрял няколко пъти“. Той сподели също така, че си плащал на Златена и двамата са посещавали и други градове заедно.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ