Цветан Цветанов: Доган казва, че страната не се нуждае от предсрочни избори

Цветан Цветанов

Това, което Ахмед Доган казва, е че днес страната не се нуждае от предсрочни избори, каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Това, което казва Ахмед Доган, загрижен за всичко, което се случва в Европа и в света, е че всяка една държава трябва да бъде максимално концентрирана върху усилията и политиките, които трябва да прави, за да има стабилност. Що се касае до програмния кабинет, смятам че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство. В не малка част получаваме подкрепа и от опозицията за законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, което показва национално отговорно поведение на някои от парламентарните групи, независимо че са в опозиция в днешния парламент, заяви Цветанов.

Помолен за коментар на думите на почетния лидер на ДПС, който намеква за вътрешна имплозия в управляващата партия, зам.-председателят на ГЕРБ каза: „В момента мнозинството има съответната обществена подкрепа и евроизборите могат да бъдат един атестат за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото съм убеден, че демократично мислещите граждани осъзнават възможността да бъдем част от силна и обединена Европа. Ние успяхме да се възползваме от европейкста солидарност, да повишим капацитета, но и да създадем по-добри условия за живот и за повече инвестиции. Европейският съюз няма алтернатива. За нас да сме част от силното европейско семейство на Европейската народна партия е гаранция за успеха на ГЕРБ и за успеха на България“.

По много от темите в парламента с ДПС сме постигали национален консенсус. Друг е въпросът е, че ДПС може би има повече национално отговорно поведение от БСП. В много от случаите БСП много рязко се разграничава от полиитческите решения на европейските социалисти. Смятам, че в сблъска между националното и европейското семейство на социалистите има голям проблем, докато при ДПС както на национално ниво, така и на европейско това, което взема като решение, се изпълнява. В ГЕРБ също кореспондираме с решенията на Европейската народна партия. Аз съм убеден, че е много важно какъв ще бъде резултатът на системните партии на следващите европейски избори. Вярвам, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който ще промени подхода и ще върне проевропейската визия на „БСП за България“, заяви Цветанов.

По думите му българското европредседателство е успешно.

Убеден съм, че страната ни и българските институциии си свършиха работата, посочи Цветан Цветанов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ