Срам: Бит от Марешки съратник на Нинова към българите: „Олигофрени”, „малоумници”, „пасмина”

Заснемане

Представящият се като лидер на „Възраждане” Костадин Костадинов сам заяви, че е автор на текста, наричащ българите „олигофрени”, „малоумници” и „пасмина”.

„Вчера сутринта написах един статус. Няколко часа по-късно този статус, вече под формата на статия, започва да живее свой собствен живот в няколко медии. Някъде по обяд една от тези медии, цитираща мен, на свой ред е цитирана в страницата на руското посолство във Фейсбук”, похвали се тази сутрин Костадинов на страницата си във фейсбук, изразявайки задоволство, че руските дипломати се оценили по достойнство думите му.

Повод за текста на варненския политик стана елхата, която правителството на Русия изпрати като данайски дар на София. В навечерието на Коледа пред нея се проведе граждански протест срещу руския подарък, наречен „новогодишна елха”, окичен с петолъчки и поставен само на метри от мястото, където по заповед на болшевиките бяха избити и ранени над 300 българи в началото на миналия век.

„Омразата” срещу руската елха провокирала реакцията на Костадинов. От личния му блог коментарът е бил препечатан в сайта „Класа”, който според ” Алекса”, която мери рейтинга на интернет сайтове, е на 18 107 позиция от изданията в България, предава Фактор.бг.

Публикацията обаче допадна на Руското посолство и се появява на страницата на дипломатическата мисия. Така представителите на официален Кремъл у нас изразяват пълната си подкрепа за текста на автора.

Костадинов стана известен като общинския съветник, бит от лидера на „Воля” Веселин Марешки.

По-късно водачът на „Възраждане” лъсна на протестен митинг до лидера на БСП Корнелия Нинова и заедно поискаха оставката на правителството на Борисов.

Костадинов се изявява и като заклет русофил, и върл противник на САЩ, ЕС и НАТО.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ