Болката е адска: Кошмарна нощ за Александра след смъртта на Иван Ласкин

Александра Сърчаджиева

Д-р Денислава Ангелова е първата жена в света, наградена от Института за мир „Перес” в Тел Авив заради нейните благотворителни кампании. С тази награда са отличени още Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Съркози. Тя е и близка приятелка на наскоро починалия актьор Иван Ласкин.

„Загубата на Иван, както се отразява зле на всички хора, които са го познавали, така най-тежка в момента е болката на Александра Сърчаджиева и София. Двете сами трябва да се справят с неговата липса. Много хора звънят и пишат на Александра, искат да изкажат своите съболезнования, но се минава границата – цяла нощ беше звънене, писане. Алекс има нужда да обърне внимание на детето си, да събере себе си”, коментира тя пред bTV.

По думите ѝ известният български актьор е бил оценен едва след смъртта му. „Изписаха се безброй публикации за неговите постижения и филми, но до вчера всички тези неща липсваха. Сещаме се, когато човек си отиде, тогава оценяваме какъв е бил и какво е дал. Иван беше много прям, директен и истински – хората не разбраха, че той има голямо сърце. Безброй пъти беше нападан с жлъчни коментари, защото хората не разбираха неговата истина”, посочи още д-р Ангелова.

Д-р Денислава Ангелова е основател на Асоциация „Докосни дъгата”, неправителствената организация, която е провела най-голямата кампания за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България. Те още се борят за създаване на ученически гвардейски отряди и оркестри в цялата страна.

„Наскоро ме попитаха как от диабет, стигнах до гвардейски отряди, моето обяснение е следното – всичко, което е за нашите деца, не трябва да се прави на парчета. Или правиш нещо, което обхваща от здравето на детето до неговото душевно здраве – спорт, родолюбие, запознаване с българската история и култура”, каза още тя.

Д-р Ангелова заяви, че чрез кампанията на Асоциация „Докосни дъгата” са събрани средства за закупуването на 22 инсулинови помпи за деца от 2 години до 17 години. Тя допълни, че у нас има около 1600 деца с диабет тип 1, като броят им постоянно расте. По думите ѝ цената на една инсулинова помпа е от 3 500 лв. до 7 500 лв.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ