Далавера: Банев съдил сам себе си, за да присвои 5 млн. лева

николай банев

Доведената дъщеря на Николай Банев разкри, че обвиненият бизнесмен се е опитал да съди дори себе си, за да присвои наследството на покойната си съпруга. Раиса Иванова разказва как през 2013 година разбира, че е подсъдима по дело, като ищецът е офшорка от остров Мавриций.

Компания „Джурискандо“ Панама започва дело срещу Раиса, Николай Банев младши и Николай Банев за 5 млн. лв. Според ищеца Дочка Банева е взела заем от фирма на остров Мавриций и не го е върнала. Затова след смъртта ѝ се започва дело срещу тримата ѝ наследници.

Като почнала да се рови, Раиса разбира, че подател на иска е украинският гражданин Олексий Иванов – 19-годишно сервитьор в курорта на Баневи „Русалка“. По време на съдебната сага става ясно и че Олексий е подписал документите под натиск от страна на Николай и Евгения Баневи. Установява се и че подписът на покойната Дочка Банева върху документа за взимане на заем е фалшифициран. Оказва се и че сметката, на която трябва да бъдат върнати парите, е на самият Банев. Така той реално се съди проформа.

„Прословутият олигарх Николай Банев, обвинен от Специализираната прокуратура в поне 6 престъпления, е престъпник още от 2016 г. Не се страхувам от квалификацията „престъпник“, защото е абсолютна истина“, коментира Раиса Иванова пред „Дир“.

Доведената дъщеря на олигарха е сезирала различни съдебни инстанции по казуса, включително и ДАНС. И се зарича: „Обещавам стриктно да проявявам още гражданска активност, с оглед на недопускане на бъдещи заплахи и посегателства върху националната сигурност на Р България, поради което ще продължа да се боря за справедливост, и ще гоня Банев и Баневица… до дупка!“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ