Каролев посече жестоко Тома Белев и гнусния му пиар на гърба на загиналите сноубордисти в Банско

Каролев

Икономистът Владимир Каролев написа във Фейсбук трогателни думи за загиналите при лавина в Пирин сноубордисти Димитър Дженков и Петър Геровски. Той, обаче, избухна и с жестока критика срещу „зеления“ Тома Белев, който се опита да извлече дивиденти от трагичния инцидент.

Ето какво написа Каролев:

Какъв сбъркан човек трябва да си, за да използваш смъртта на двама млади хора за пропагандни цели? Психично болен според мен. Тома Белев бил предупреждавал против опасността за лавини още 1999-2000. Малоумен циник!

Мир на душите на загиналите младежи в района близо до ски зона Банско. И Бог и близките им приятели да дадат сила на роднините им. Не ги познавах, но съм ги засичал няколко пъти в планините. Димитър Дженков съм го виждал в района на Рилските езера да свири на гайда. Веднъж пак в този район се засякох с малка група, от която двама започнаха да се заяждат с мен по повод моите критики към групата SavePirin и подкрепата ми за развитието на зимната инфраструктура по планините ни. Другият загинал Петър Геровски беше в групата, но не се заяде с мен. От общи познати знам, че са били истински любители на планината, а Петър е бил и запален оффроуд моторист. Ходили са много добре оборудвани из планините ни и не са били безрасъдни авантюристи. Но за съжаление при off-piste каране се случват нещастия.

Вчера бях в ски зона Банско. С един приятел от ПСС Разлог отидох да видя от къде е тръгнала лавината. Аз карам там когато съм в района и има т.н. пудра откакто направиха старата “3-ка” (по трасето на новата 6ца от Шилигарника) към Тодорка в началото на 1980те. Никога не съм мислил, че там може да стане беля от лавина. Няколко пъти са тръгвали т.н. езици в тази гора, но се спираха след няколко десетки метри без да стане лавина. За мен опасността там бе да не се удариш в дърво докато караш в гората. Нещо което на мен ми се случи на 2 януари 2005 и резултатът бе счупен крак на 4 места, 6 пирона, две седмици в Пирогов и два месеца на легло.

Загиналите са показали, че познават района и че са разумни, като не са се пускали по улеите извън гората към Бъндеришката река. За съжаление оказва се, че и в гората до тези улеи може да падне голяма лавина… Вечна памет на Димитър Дженков и Петър Геровски! ???


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ