Официално! Кирил Домусчиев е новия собственик на Нова тв! Компанията е оценена на…

кирил домусчиев

Шведската компания MTG обяви на сайта си, че е продала Нова бродкастинг груп на Кирил Домусчиев. Очаква се до минути, при отварянето на Стокхолмската фондова борса Насдак, сделката да бъде обявена и там, тъй като MTG е публична компания и е длъжна да обяви сделката на борсата до 24 ч. Подписването е станало късно снощи, научи „24 часа“.

MTG подписа споразумение да продаде своите 95% от Нова Бродкастинг груп („Нова“) в България на Адванс Медия груп, се казва в съобщението на групата. Цялата компания е оценена на 185 милиона евро, става ясно още от него.

Адванс медия груп ЕАД е собственост на Адванс Пропъртис ООД, което притежава 117 компании в 23 страни. Те оперират в повече от 10 индустрии включително фармацевтика, корабоплаване, пристанищни операции, имоти и енергетика. Групата е притежавана от българските бизнесмени Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев, се казва още в съобщението.

Нова е най-голямата търговска медийна група в България със 7 тв канала и допълнителен онлайн бизнес, който достига до 74% от българското население всеки месец. Нова генерира 1, 154 млн. от продажби (SEK) и 223 млн. оперативни приходи  (EBIT) за 2018 г., в нея работят 650 души. MTG навлезе в България за пръв път през  2007 г., инвестирайки в Болкан Медиа груп, придоби Нова през 2008 г. и сля двата бизнеса през 2009 г., пише в съобщението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ