България е в снежен капан: Ураганен вятър и навявания затвориха пътища, шофьори закъсаха в бурята

Сняг

В истински снежен капан попадна голяма част от територията на България заради лошото време, настанило се над страната през последните часове. Освен снеговалежите, за тежката ситуация спомага и ураганният вятър, който навява преспи в равнинните части на България.

Страшен ураган се разрази в Северозапада. Стихиен вятър с пориви от 60 км/ч остави десетки населени места без ток. Много шофьори закъсаха в бурята, а пътят между Монтана и Лом беше затворен до тази сутрин, когато екипи успяха да изтеглят автомобилите от платното за движение, предава Би Ти Ви.

Нулева видимост създава проблеми и за шофьорите в прохода Шипка. Най-тежко е положението в района на град Шипка и на град Мъглиж. Ураганните пориви на вятъра спомагат за лошите условия за шофьорите. Властите зоват водачите да управляват автомобилите си с повишение внимание.

Нова снежна покривка натрупа и в Родопите. Там пътищата са проходими само при зимни условия.

Припомняме, че жълт код за сняг и силен вятър е в сила днес за цялата страна. Температурите ще останат под нулата през целия ден.

Със започване на снеговалежите от пътната агенция предупредиха за ограничение на движението на МПС над 12 тона в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ