Бабаити се нахвърлиха на репортер, отразяващ катастрофа

0d19ccfad59f84351a6c1186bf3830cf_big

Трима бабаити са заплашили репортер на регионалната хасковска медия xnews.bg, отишъл да отрази пътен инцидент от мястото на злополуката. Инцидентът е от 23 февруари, когато тежкотоварен камион се преобърна край село Манастир.

“Ей, махай се оттук, ей сега ще те пречукам”. С подобни думи пристигналите добре охранени мъже, вероятно заемащи ръководни постове във фирмата собственик на катастрофиралото превозно средство, се нахвърлили над снимащия Тихомир Петков. Със заплахи и подбутвания, те се опитали да го прогонят.

Катастрофата е станала час по-рано, като шофьорът на камиона изгубил контрол над машината и се обърнал. След сигнал, подаден на телефон 112 от заплашвания репортер, веднага на мястото пристигна патрулна кола на полицията. Намесата на униформените е предотвратила по-сериозен инцидент.

„Журналисти, полицаи, пожарникари и медици пристигаме на произшествието, за да си свършим работата. На никого не му е приятно, но е професия. Всичко, което се вижда на подобни катастрофи или дори някои с фатален край, се преживява и лесно не се забравя. Затова, че си отишъл в студа на пътя през почивен ден, и дори през нощите никой не го отчита, просто си длъжен да го сториш за едно по-добро общество, което вярвам, че има. След поредния случай на агресия е нужна съпричастност към нашата работа, която се оказва, че никак не е лесна, дори в случай като този – опасна“, пише самият Тихомир Петков от xnews.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ