Крум Зарков разкри: Колко точно получава като депутат и кога се връща БСП в парламента!

крум-зарков

Ще се върне ли БСП в парламента поясни днес пред Нова тв депутатът от левицата Крум Зарков.

Когато не сме в парламента, ние сме нащрек и сме сред хората. Денят ни минава динамично, посочи зам.-председателят на парламентарната група на БСП на въпрос за бойкота в парламента на социалистите.

„Румен Радев върна за ново обсъждане Изборния кодекс с много ясни мотиви. Това са аргументи на здравия разум. Надявам се това да накара управляващите да се замислят. Президентът направи това, което се очакваше от него“, категоричен е той.

„Парламентът трябва да не гласува повторното приемане на Изборния кодекс и след това един по-един да отхвърлят параграфите, които президентът върна“, добави червеният депутат.

„26 часа ние защитавахме най-различни аргументи. Нито йота не мръднаха от управляващото мнозинство. Първо гласуваха непостижим праг на преференции. На следващия ден се отказаха от собственото си гласуване. След това вкараха стария закон, но се отказаха да го разглеждат, защото чакаха ветото на президента. Това адекватно поведение ли е“, попита Крум Зарков.

„Ние в БСП сме страшно привързани към парламентаризма. Важно е хората да знаят кой носи отговорност за едно управление. Този парламент се превръща вместо в сцена, в завеса. Напускаме в парламента, докато скандалните изменения в Изборния кодекс не бъдат отхвърлени. Президентът сега им дава шанс да го направят“, каза още социалистът.

„Ние не можехме да предвидим, че в средата на декември управляващите ще внесат за разглеждане на Изборния кодекс. Няма да влезем в парламента, докато не бъдат изпълнени условията“, закани се той.

„Не взимам 7000 лева, взимам 4700-4800 лева. Въпросът за заплатите е много ясен. От БСП заявихме, че не е редно да се индексират заплатите на депутатите на всеки три месеца. Предложихме да се замрази тази индексация“, заключи депутатът от БСП.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ