София почерня от полиция заради Медведев

Заснемане

Полицейски кордони опасват периметъра на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в София.

Униформени са дислоцирани буквално през пет метра по протежението на бул. „Цариградско шосе“ от летището до площад „Александър Невски“, където чуждият гост трябва да бъде посрещнат от българския министър-председател Бойко Борисов .

Цялата столична полиция и част от жандармерията ще бъдат на крак във връзка с посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, бе огласено по-рано официално от МВР.

Очакват се сериозни затруднения за шофьорите в центъра. Районите около „Александър Невски“, Министерския съвет, президентството и парламента ще бъдат затваряни поетапно.

Както ПИК съобщи по-рано, част от ограниченията са в сила и за утрешния ден до приключването на мероприятията и заминаването на руската делегация.

От Столична община информираха, че се за визитата на Медведев се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства по определен ред.

Визитата на руския премиер ще започне с церемония по официалното му посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. „Александър Невски“ в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Президентът Румен Радев също ще приеме днес на „Дондуков“ 2 министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. Държавният глава и гостът ще разговарят на четири очи.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ