Политолог за ходовете на Нинова: Използва атомна бомба там, където можеше да хвърли…

корнелия нинова

След като ГЕРБ дадоха заден за Изборния закон, БСП можеха да се върнат в парламента „с овации“. Оттук нататък обаче ще им е много трудно да се върнат в парламента. Имайки предвид, че предстоят избори за ЕП, парламентарната трибуна може да се окаже един добър старт в предизборната битка. Това заяви пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев.

Според него излизането от парламента е „радикален ход, който показва свръхекстремност на ситуацията“. „Ситуацията, в която се намираме в момента, не е радикална и свръхекстремна. В този смисъл Корнелия Нинова използва атомна бомба там, където можеха да се хвърлят конвенционални оръжия. Струва ми се, че може да се стигне в ситуация, в която БСП ще се окаже под натиск да се върне в парламента, че тя вътре в партията да се окаже в невъзможност да удържи сегашната си позиция“.

На въпрос как ще коментира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев, той заяви: „Не е сигурно дали резултатът от тази визита ще се види на втория ден. Ориентацията на България е абсолютно ясна и тя не се поставя под въпрос. Целта на визитата на Медведев беше само една – „Турски поток“. Диалогът между двамата премиери показа едно – България няма проблем с „Турски поток“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ