А1 продаде прокълнатия номер 0888 888 888, който затри Грашнов и Косьо Самоковеца

Полиция, Линейка

0888 888 888. Този номер на „Мобилтел“ се сдоби с фатална слава, тъй като през последните години всички негови притежатели се преселиха в отвъдното. И понеже нямаше мераклии за него, мобилният оператор дори го беше спрял. Но ето, че фаталните цифри имат нов собственик – една от най-мощните фирма за дистрибуция на алкохолни и безалкохолни напитки у нас – пловдивската „Бибъл комерс“ ООД.

Съдбовният номер дори стана повод за обширна публикация в британския вестник „Дейли телеграф“, която описа всички фатални детайли около съдбата му.

Според тарифата на „Мобилтел“ притежател на номер с еднакви цифри можеше да стане всеки, готов да се изръси с 3 хилядарки. Номерът с осмиците дълги години оставаше неприкосновен. С продажбата на мобилната компания миналата година, новите собственици на мобилния оператор „А1“ пуснали в продажба фаталния номер и почти веднага той бил продаден.

Първият притежател на фаталния номер 0888 888 888 бе бившият генерален директор на компанията Владимир Грашнов. Той почина преди 17 години от скоротечен рак в разцвета на силите си едва на 48-годишна възраст. Въпреки безупречното му бизнес досие веднага плъзнаха слухове, че коварната болест е била причинена от негов конкурент чрез радиоактивно отравяне в хотелска стая. Покойният шеф на „Мобилтел“ отнесе в гроба много тайни. Докторите, които го лекуваха за последно, бяха обвинени, че не са направили навременно преливане на кръв.

По настояване на шефа на Правителствена болница д-р Любомир Спасов бе създадена специална комисия от експерти, която трябваше да разследва дали Грашнов е лекуван правилно.

След него деветте осмици наследи картофеният бос Константин Димитров-Самоковеца, който бе разстрелян показно пред магазин за диаманти в Холандия през 2003 г. Персоната му привлече внимание, след като се появи на снимка как носи ковчега на убития бос на ВИС – Васил Илиев.

Предоследният притежател на сатанинските осмици бе разстреляният с 10 куршума сенчестият бизнесмен Константин Дишлиев. Той бе ликвидиран през 2005 г. пред индийския ресторант „Тадж Махал“ в София. Дишлиев официално се занимавал с лихварство, но бил разследван и за пране на пари – превод от два милиона евро към негова фирма. Няколко години по-късно при съмнителни обстоятелства от куршуми загина и майка му Йорданка Запрянова.

Чак 14 години по-късно номер 0888 888 888 има нов притежател.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ