Елена Йончева е доволна: Цецо Цветанов и Нико Тупарев смъкнаха гащите на Бойко!

цветан цветанов

Бойко Борисов е на път да загуби втори пореден вот. След президентският, сега наред е европейския. Защото на избори се ходи със здраво вързани гащи. А тези на премиера бяха смъкнати от най-близките му.

Номинирането на Ева Майдел и Мария Габриел е тотално обезгащяване на ГЕРБ. Някой в тази партия не желае тя да спечели евровота. Със сигурност не е Борисов. Това ще е голяма излагация за него пред хората, с които иначе най-много се фука – европейските му партньори.

Кой тогава подлага тиквената кора? Дали наистина Цветан Цветанов вече не работи за интересите на ДПС? А най-големия интерес Доган сам си го каза – експертен кабинет. С или без Борисов. Единственият път към такъв кабинет пък е разклащането на ГЕРБ. А какво по-добро разклащане от втори загубени избори?

Цветанов е властелина на ГЕРБ-раята и ГЕРБ-апарата. И през тях е на път да набучи на върха на листата за евровота двете политически „скумрии“. Бившият МВР-министър разкри, че двете чиновнички имат най-много номинации от партийните ядки. А тези ядки изглежда все повече задавят премиера. Стигна се до там преди дни личният песнопоец на Борисов да извади нож (вярно, чекийка, но нож!) на Дон Цецо. В сайт, за когото се знае, че е лично субсидиран от премиера. Как и с какво той си знае.

Всъщност, не стига че му нахлузи Габриел и Майдел, ами Цветанов отне правото на Борисов да е поне генерал Шпайдел. Отне му го с думите, че ГЕРБ ще се вслуша в гласа на членовете си, демек в гласа на Цветанов. Т.е. за Бойко остава ролята да разпише нещо, в което, сигурен съм, не вярва. Да разпше сам капитулацията си!

Защо му е обаче на Цветанов тази капитулация? Защото след нея ГЕРБ остава за него. В последните години в тази партия се случва нещо странно. Когато се печелят избори, печелел ги Цветанов. Когато се загубиха за първи път – загубил ги…Борисов. Още едно поражение и Бойко е пътник. Накъде, времето ще покаже.

Но при бой на евровота вече нищо няма да е същото. Особено, ако под сопата на Елена Йончева попаднат и разтроените патриоти, които я вземат мандат, я – не. Съберат ли БСП и ДПС повече мандати от ГЕРБ и патриотичните останки, на сцената излиза Ахмед Доган! Официално. Натискът от негова страна над Борисов за експертен кабинет ще стане тотален. Дори може би с цената на излизане и на ДПС от Парламента. И тогава Борисов ще клекне. Защото, когаато си без гащи, по-добре да клекнеш на ДПС, отколкото да стоиш наведен в очакване на кворум.

Цветан Цветанов отдавна се подготвя за тази ситуация. Справка – последните сътресения между Бойко Борисов и парламентарната група на ГЕРБ. Уж тя му е подчинена, а все приема зконопроекти, от които блажи ДПС, а за Борисов остава народното недоволство. И той трябва да се намесва в 12 без 15, за да бламира собствените си депутати. Което повдига въпроса колко от тях са негови?

И дайте да не приписваме на ГЕРБ съдбата на НДСВ след оттеглянето на Симеон. Да, Бойко е Слънцето, но лъчите са на Цветанов. При Царя облажиха такива като Никито Василев, като Милен Велчев, като Герджиков, като Делян Пеевски, като Лучано и още дузина такива. Докато в управлението на ГЕРБ Цветанов даде бял хляб по места на десетки хиляди от Апарата. На тях не им пука има ли го Борисов, за тях е важно да го има Цветанов. Защото малките порцийки за Гражданите за европейско развитие ги разпределя Цв.!

Даже за тези избори, а и за следващите касата е в него. Ключът за партийната предизборна хазна може да е Нико Тупарев, но тя си е на Цецо. Бойко Борисов даже това е отсвирил, откато се шляе из Европа, заблуждавайки се, че е кой знае какъв фактор. А когато си отсвирил парите и листите, идва един Цецо и те отсвирва теб.

За радост на Елена Йончева. Тя да си беше поръчала, нямаше да й се падне такъв ГЕРБ.

 

ОЧАКВАЙТЕ В 7DNIBULGARIA.BG

КАКВИ МИЛИОНИ Е ПОЛУЧИЛ ОТ И

ПОКРАЙ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ГЕРБ

НИКО ТУПАРЕВ!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ