Страшна жестокост: Изроди простреляха бременна кошута

Заснемане

Простреляна бременна кошута е била намерена в района на габровското село Гъбене, информират от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово. Животното е било открито по време на редовно дежурство от служители на СЦДП – Габрово.

Кошутата е била простреляна в задния ляв крак. По време на нощен обход в района на габровското село Гъбене те забелязали голямо кърваво петно върху асфалта в края на селото.

Служителите последвали кървавата диря и открили простреляното животно да лежи живо в безпомощно състояние в крайпътната канавка.

Последвало незабавно подаване на сигнал на спешния телефон 112. В отговор им било съобщено, че на сутринта мястото ще бъде посетено от оперативно-следствена група.

Служителите на предприятието останали до простреляното животно през цялата нощ, за да запазят непокътнато мястото на инцидента до идване на органите на МВР. Към тях се присъединил и председателят на ЛРД – Гъбене.

Около 8.30 ч. сутринта на 18 март, заедно с оперативно-следствената група, пристигнали и двама ветеринарни лекари. Те евтаназирали тежко ранената кошута, а при огледа на трупа установили, че тя била бременна.

На мястото бил извършен оглед, започнато е полицейско дознание.

По-рано в нощта на инцидента, в землището на с. Гъбене, обхождайки района, служителите на СЦДП – Габрово са попаднали на бракониери, които са се опитвали да ловуват на фар, последвало е преследване, при което бракониерите са успели да избягат.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ