Вицепрезидентът Илияна Йотова за „Апартаментгейт“: Бойко Борисов е на ход!

Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви по повод скандала с апартаментите на властта, че на ход е премиерът Бойко Борисов, който е и лидер на партия ГЕРБ. По думите й елементи на политическа криза има от момента, в който БСП напусна пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба.

„Това не е нормална атмосфера и не е нормална работа на един български парламент. Аз не зная и законите, които се приемат с каква доза категоричност са те, първо, и второ – доколко те наистина заслужават да бъдат в юридическия мир на страната, при положение, че не се приемат с достатъчно дискусия“, добави вицепрезидентът.

Йотова заяви, че има още една последна възможност относно пакета „Мобилност“ – утре в самия ден на дискусията да бъде поискано отпадането му от дневния ред.

Вицепрезидентът обясни, че са внесени над 1500 изменения, които не са били своевременно достояние на всички евродепутати и те не са могли да се запознаят детайлно с тях.

Има основание да бъде поискано това оттегляне, но за съжаление първият шанс беше пропилян, посочи тя по повод вчерашното гласуване.

„Пропуснахме вчера една чудесна възможност“, отбеляза Йотова.

Тя каза, че винаги в понеделник, когато се гласува дневният ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и винаги може да се случи да закъснее полет и да има някакво препятствие, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи или от собствената парламентарна група.

„Трябваше да съсредоточим повече усилия върху това как България да изгради своята стратегия и тактика по отношение на пакет „Мобилност“, смята Йотова. „Беше ясно, че ще има огромен натиск, трябваше да се намерят повече съюзници, да бъдат убедени повече евродепутати, за да може да се защити българският интерес“, коментира тя.

Утре превозвачите излизат на национален протест в София.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ