Цветанов отговори на двата най-задавани въпроса, свързани с Борисов и „Артекс“

Цветан Цветанов

Действително ми е болно за всичко, което се изля както към мен, така и към политическата ми сила и парламентарната ми група. Ветровете брулят високите върхове. Това заяви Цветан Цветанов на извънреден брифинг в парламента относно скандала „Апартаментгейт“.

„Заменил съм два апартамента за един и съм доплатил 100 000 лева. Това е нормална и реална сделка. Нищо не съм направил като нарушение“, заяви Цветанов.

„С премиера Борисов имаме изключително прагматични и много искрени и истински отношения. Ние си говорим с него като равен с равен, когато обсъждаме важни и сериозни теми. Натиск за оставката ми не е имало. Винаги взимам решенията си воден от общите интереси на каузата ГЕРБ. От повече от два дни коментирах решението ми със съпругата ми“, каза той.

Цветанов защити Симеон Велков, който веднага е закупил двата му апартамента: „Ако се бяхте поинтересували през какви изпити е минал Симеон Велков, мога да ви кажа, че надали някой от тук присъстващите ще издържи на тях. Това, че той е придобил моите стари апартаменти, не значи, че има нещо незаконно във всичко това“, каза той.

„Аз съм на 53 години, тази година премиерът Борисов става на 60. Мислите ли, че ще се държим като тийнейджъри?!“, запита риторично Цветанов.

„Убеден съм, че парламентарната група на ГЕРБ осъзнава отговорността от днешното управление. Не смятам, че колегите няма да се съобразят с волята на избирателите ни. Ще проведем доста разговори с всички парламентарни групи. Важно е да има консенсус. Това не е мръсна дума“, каза той.
„Аз с хората нямам никакъв проблем и те ме подкрепят за това, което съм правил и това, което правя. Ако сега си отворя съобщенията, мейлите и обажданията, които съм получил, аз съм горд с това, което съм направил“, заяви Цветанов.

„Имаме вече съответното решение за мой заместник като лидер на парламентарната група на ГЕРБ, но няма да го кажа днес, а ще го обсъдим с парламентарната група“, сподели Цветанов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ