11-годишна и баща ѝ са оцелелите на „Тракия“, майката шофирала

Линейка

11-годишно момиче и баща ѝ са оцелелите от снощната ужасяваща катастрофа на автомагистрала „Тракия“ край Пазарджик.

При инцидента загинаха трима – майката на детето, която е управлявала автомобила, бабата и дядото.

Оцелелият мъж е с временна опасност за живота, съобщи за TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Около 21,40 часа е получен сигнал за тежък пътен инцидент, съпроводен с пожар в района на 89-ти километър от АМ „Тракия“. По първоначални данни водачът на „Нисан“ със сливенска регистрация е шофирал с несъобразена скорост в ремонтирания участък, загубил е управлението над автомобила, преминал е през сигналните бализи в насрещното платно, което е в ремонт.

В резултат на това автомобилът е паднал от моста в коритото на реката, преминаваща от там, и се е самозапалил.

Към мястото незабавно са насочени екипи на сектор „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на РСПБЗН-Пазарджик, две линейки на „Спешна помощ“, служители на „Автомагистрали “ АД.

По данни от служителите, пристигнали първи на местопроизшествието, в автомобила са пътували пет човека. Трима от тях са загинали, а мъж и малко момиченце са транспортирани в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания.

Пожарът, предизвикан от катастрофата, е овладян от пожарникарите, тъй като наблизо има няколко бензиностанции. Работата по изясняване на случая продължава, предстои да се извърши втори оглед.

„Всичко стана за секунди. Движехме се на километър зад колата и в един момент колата падна от моста и избухна в пламъци. Беше страшно“, разказа очевидец на случилото, който е подал сигнала на телефон 112.

„В района се извършват ремонтни дейности, а скоростта е ограничена. Участъкът е осветен и обезопасен с нужната сигнализация. Въпреки това водачът е карал с несъобразена скорост“, твърди Мирослав Стоянов от МВР-Пазарджик.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ