От МВР показаха СНИМКИ и ВИДЕО от акцията, сгащила бандата и футболиста!

акция ф

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на Казанлък. Действията са осъществени от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура. Това съобщиха от МВР, от където показаха и уникални снимки и видео от акцията.

Разследването стартира, след като в края на август 2018 г. бе получен сигнал в ГД „Борба с организираната престъпност“ и бе образувано досъдебно производство, уточни заместник – директорът старши комисар Стоян Темелакиев. Той посочи, че операцията е проведена от ТСБОП -Стара Загора и колегите им от Пловдив и Хасково. След получаване на сигнала са предприети оперативно – издирвателни действия за събиране и разширяване на информацията.

В момент на сделка са задържани шестима, един от които – служител в завод „Арсенал“, всички с криминални регистрации за различни престъпни деяния. По думите на ст.комисар Темелакиев, няма данни за съпричастност на членовете на групата към терористични организации.

Извършени са процесуално – следствени действия на адресите им, откъдето са иззети седем автомата, пистолет „Макаров“,  картечен автомат, ловни пушки, боеприпаси и множество части за карабини, допълни прокурор Димитър Петров, изпълняващ функцията ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни и схемата, по която групата е работила – служителят на завода е изнасял частите за оръжието. При поръчката се е заплащало предварително, след това то е било сглобявано.

Автоматите са били със заглушители и са търсени предимно от бракониери, занимаващи се с незаконен лов на територията на общината. Няма данни за износ на намереното оръжие, разпространявало се е предимно на територията на Казанлък. Прокурор Петров допълни, че въпреки правените проверки от служба „КОС“, се касае за ниско ниво на контрол в завода.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ