Строги мерки! Затварят голяма част от София заради посещението на папата

Pope Francis in Washington DC

Посещението на папа Франциск в началото на май ще създаде доста неудобства за хората в София, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от БТА.

Причината – визитата на главата на Римокатолическата църква се смята за високорискова. За организацията на мероприятието вече има и създаден щаб.

Едновременно с това започва работа и по сигурността на двата вота тази година, обобщи вътрешният министър Младен Маринов след отчета за работата на столичната полиция за миналата година.

Като цяло в София полицията регистрира все по-малко престъпления, а разкриваемостта нараства. За още по-ефективната работа на униформените скоро в столицата ще има нови 85 патрулки. За разлика от Пловдив, в София няма толкова проблеми с катастрофите. Въпреки това жертвите са с 14 повече спрямо 2018 година.

Голяма част от тези инциденти стават на пешеходни пътеки. А една от причините – малкото пътни полицаи. Повечето от тях били ангажирани с осигуряването на трасета на делегации и сигурността по различни мероприятия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ