Жесток удар по кмета на Созопол! Прокуратурата поиска отстраняването на Панайот Рейзи от поста

Панайот Рейзи

Отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и на главния счетоводител Златка Мусева поиска днес Софийската градска прокуратура. Към двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери – близо 2 млн. лв., съобщава БНР.

Обвинението към Панайот Рейзи е конкретизирано на 1 април, посочени са съучастниците му и точния размер на присвоената сума, уточняват от прокуратурата. Също тогава е привлечена към него и Златка Мусева, както и трети съучастник, на име Венцислав.

Според обвинението, Рейзи и Мусева са плащали пари от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на човек, който няма нищо общо с фирмата – изпълнител. Прокуратурата твърди, че това е извършено във връзка с работата на двамата обвиняеми и служебното им положение и това би създало пречки при разследването.

Искането на прокуратурата е внесено в Специализирания наказателен съд.

Припомняме, че преди дни Панайот Рейзи присъстваше на сесията на Общинския съвет. Пред местния парламент градоначалникът каза, че не се притеснява от обвинението и бе убеден, че съвсем скоро истината, че е невинен, ще излезе наяве.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ