Идентифицираха загиналите българи в самолетната катастрофа в Северна Македония!

Екатерина Захариева

България ще окаже съдействие на Северна Македония в разследването на авиокатастрофата. Това заяви външният министър Екатерина Захариев от Вашингтон, където е на посещение. На място в Македония има сформиран Кризисен щаб и са идентифицирани вече загиналите, обясни Захариева, цитирана от бТВ.

„Телата са намерени, моите съболезнования към семейството. Знаете, че нашият вътрешен министър и министърът на Северна Македония са в контакт, също така премиерът се чу с премиера Заев.

Тепърва предстои изясняване на фактите кои са причините за този трагичен и нещастен случай. В посолството още снощи беше формиран Кризисен щаб,  наш генерален консул е присъствал на разпознаването на телата, очевидно ще отнеме повече време. Така или иначе, имаме информация кои са загиналите. Нашите разследващи органи ще окажат съдействие на техните за изясняване на причините за инцидента”, заяви министър Захариева.

Тя е във Вашингтон за срещата на външните министри от НАТО. На тази среща ще бъде отбелязана и 70-ата годишнина от създаването на Алианса.

Утре в специален панел ще бъде обсъждана и сигурността на Черноморския регион.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ