Разкриха какво е състоянието на прострелялата се курсантка от Велико Търново

Линейка

Стабилно е състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства оръжието си в Националния военен университет. Това каза пред bTV бригаден ген. Пламен Богданов, началник, Национален военен университет „Васил Левски“.

Младата жена е приета в болницата във Велико Търново и вчера е имало моменти, в които животът ѝ е бил застрашен. Тя се е наранила, докато е почиствала автомата си „Калашников”.

Ранена е в областта на гърдите, но не са засегнати нито сърцето, нито важни артерии, каза ген. Богданов. Той поясни, че на мястото на инцидента е имало и други хора, но не коментира дали има и друга версия освен самопрострелване.

Богданов обясни обаче, че са изключително редки случаите на инциденти при почистване на оръжие и уточни, че курсантката е на 20 години, справя се много добре и дори е назначена за командир на отделение в нейния взвод.

При инцидент на 4 април, около 19.36 ч. е пострадала младши сержант М. М. Н. от Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. Това съобщиха от военното министерство. При почистване на зачисленото ѝ оръжие автомат „Калашников” курсантката се прострелва в областта на гърдите. Пострадалото момиче е транспортирано незабавно с линейка в отделение „Спешна помощ” на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” в града. Тя се обучава във факултет „Общовойскови” на НВУ „Васил Левски” от август 2017 г.

По случая се води следствие от военноокръжна прокуратура и военна полиция.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ